Harrisville Jakke Fv. 04

1.150,00
En Jakke, en hyldest til Harrisville spinderi og væveri. Smuk med sjalskrave.
Model/varenr.: Harrisville 04

Vivian Høxbro fortæller: 

Historie

Da jeg fandt sammen med Harrisville Designs og min mand tog med til dette vidunderlige sted, sagde han: Du bliver nødt til at lave en Harrisville Jakke. Han havde jo ret, men det var svært. Harrisville er et mere end 200 år gammelt spinderi og væveri. Tankerne kredsede om kombinationen mellem væveri og olmerdug. Min oldemor vævede, som de fleste andre kvinder dengang, meget smukke stribede olmerdug, som dynebetræk til hele familien. Jeg husker disse dyner, som meget smukke og med flotte farver; men meget tunge.

Jeg tænkte på de forskellige stribemønstre og satte dem sammen som en amerikansk quilt. På den måde er jakken rundet af både danske og amerikanske tekstile traditioner; men med et helt nyt strikket udtryk.


Denne jakke er utrolig morsom at strikke, skulle jeg hilse og sige fra dem, der har strikket den - du vil være underholdt fra første til sidste øjeblik. Den tager tid, men hvad gør det? Strikning handler netop om at tilbringe afslappende og dejlige timer med pinde og garn. Går du i biografen og ser en god film, tænker du ikke hele tiden på, hvornår den holder op - tværtimod, du vil gerne have den til at vare. Jeg ønsker at strikning skal være så sjovt, at vi vil have det til at vare.

 

Fremgangsmåde:

Først strikkes en RYGDEL på tværs midt bag, derefter strikkes først én, så endnu en HOFTEDEL med slids. Over hver hoftedel strikkes en ÆRMEDEL, et stykke, som er både den øverste del af ryg/forstykke og ærmet. Endelig strikkes en stor krave og forkant på ryg og forstykker. Delene strikkes sammen undervejs, selv ærmesømmen er strikket sammen, dog sys det nederste stykke af ærmet sammen ovenpå ærmet med maskesting (eller strikkes sammen).

Jakken strikkes i New England Knitters Shetland 100% uld fra Harrisville i USA


Størrelser:

Small: Overvidde: 120 cm, Længde 62 cm.

Medium: Overvidde: 125 cm. Længde 67 cm.

Large: Overvidde: 130 cm. Længde 72 cm.

Kittet indeholder garn til alle tre størrelser.